Breed info


Iliuzija

Chinese Cresteds

Hieronder wil ik de verschillende 'gezichten' van de Chinese Naakthond laten zien. Dit omdat ze zo verschillend kunnen zijn. Met dank aan alle eigenaren die een foto van hun hondje met mij wilde delen.

How to... to shave or not to shave!

De Chinese naakthond is een aanhankelijke hond. Hij voelt zich innig verbonden met zijn familie, maar kiest meestal 1 familielid als baas. Die wordt dan enthousiast achtervolgd in huis en tuin. Maar ze genieten evengoed van de aandacht van de andere gezinsleden. Knuffelen en kusjes geven staan hoog op hun verlanglijstje.


Ze houden in elk geval van gezelschap en zijn niet graag alleen. 


Ze zijn sociaal naar andere honden en mensen. Soms zijn ze wat eenkennig, maar dat kan voorkomen worden door een goede socialisatie als pup en opgroeiende hond. Ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren, zeker als ze ermee opgroeien.


Het zijn vrolijke en speelse honden. Als ze ergens blij mee zijn kan je er echt niet naast kijken. Dan staan ze enthousiast rond te dansen, kwispelen en springen. Spelen en sporten kunnen ze als de beste met hun behendige lijf. Ze kunnen uren achter elkaar vangertje spelen, of schijnaanvallen doen. Ook trekspelletjes zijn favoriet.


Chinese Naakthonden zijn erg intelligent. Je kan hen allerhande dingen leren. Gaande van gehoorzaamheid tot en met allerlei kunstjes